Welk koffiezetsysteem kies ik voor mijn bedrijf?​

Er zijn doorgaans 4 koffiezetsystemen die op het werk gebruikt kunnen worden.
Te weten: Espressobonenmachines, Freshbrewkoffiemachines, Instant/Vriesdroogkoffiemachines en Zetkoffieapparatuur.

Verse bonenkoffie

Op kantoren en op plaatsen waar men de tijd kan nemen om te genieten van een goede kop koffie worden meestal volautomatische Espressobonenmachines en/of Freshbrewkoffiemachines geplaatst. Immers, espressobonen moet in de Espressobonenmachine eerst gemalen worden, het water wordt verhit, de uitgifte van de koffie en het afvoeren van het koffieresidu. Dit alles neemt ca. 30-35 sec. in beslag.

Koffie op het werk binnen 30 seconden 

Een Freshbrewkoffiemachine werkt ongeveer op dezelfde manier, echter hier gaat gemalen koffie in en door middel van een permanentfilter of een papierfilterrol wordt hier de koffie door verwerkt. Dit neemt ca. 20-28 sec. in beslag.

Koffie binnen 10 seconden!

Instantkoffiemachines bestemd voor instantkoffie, ook wel oploskoffie of vriesdroogkoffie genoemd, werken middels een simpel zetproces. Per kop koffie wordt de juiste hoeveelheid instantkoffie gedoseerd. Tegelijkertijd komt er een hoeveelheid heet water bij waardoor de koffie oplost en in het kopje stroomt via het uitlooppijpje van de machine.
Voordelen: Een kop koffie in ca. 7-9 sec. Geen koffieresidu en onderhoudsvriendelijk.

Tot slot welke koffiezetapparatuur heb je nodig?

Dat kan eenvoudigweg al met een percolator. Een percolator maakt geen espresso. Het belangrijkste verschil met een echte espressomachine is de druk. Een espresso heeft 9 bar nodig om een mooie volle cremalaag te krijgen. De gemiddelde druk die een percolator kan leveren is slechts 1,5 druk.

Zet maar een flinke pot

Er is ook professionele koffiezetapparatuur beschikbaar die bijvoorbeeld 2x10ltr. of 2x20ltr. koffie kunnen zetten en meer….
Een Animo ComBi line CB 2x10ltr. bijvoorbeeld zet 160 koppen koffie in een uur. Ideaal voor recepties en waar veel koffie moet worden geschonken..!

Vragen? Bel direct met 073 888 23 23 of mail naar info@haanskoffie.nl. We staan u graag te woord.