HAANS Koffie & Automaten

HAANS Koffie & Automaten is een nuchter koffiebedrijf, waar service en klanttevredenheid nog steeds op een hoog niveau staat!

Sinds jaar en dag voeren wij een zeer goed private label A-merk koffie, welke dan ook door veel bedrijven zeer gewaardeerd wordt. Ook in koffiemachines leveren wij een uitgekiend assortiment, waarbij storingen tot een minimum behoren.

Mocht er desondanks toch een probleempje zich voordoen, dan zijn wij daar op berekend en wordt onmiddellijk de Servicedienst ingeschakeld die snel alles ter plaatse weer tip/top in orde maakt met zo min mogelijk overlast voor de mensen ter plekke.

Wij hebben reeds 30 jaar kennis en ervaring op het gebied van koffie en koffiemachines. Gelukkig weten onze klanten dit te waarderen.

Background Image

Naast onze heerlijk koffie leveren wij ook de overige producten die uit uw koffiemachine(s) komen zoals: topping (v/d cappuccino), cacao, creamer, melk, roerstaafjes, bekers, etc… Allemaal van zeer hoge kwaliteit tegen kleine prijzen.

Ook voor diverse thee, soepen, koffiekoekjes, toiletpapier, huisvuilzakken, blikjes frisdranken, en biersoorten etc, bent u bij ons aan het juiste adres.

Tevens zorgen wij elk jaar voor een nieuw waterfilter-wissel zodat uw koffiemachine zo lang mogelijk blijft functioneren en u blijvend kunt genieten van uw kop koffie.

Wij werken met directe lijnen en kunnen dus snel schakelen. Ook allemaal weer ten voordele van u, de klant..!

Daarom willen wij kennismaken met u zodat u zelf kunt ervaren waar wij voor staan!

Tot binnenkort en met warme koffiegroet.

Impressie van HAANS Koffie & Automaten

VAN BES TOT BOON…

Het rijpen van de koffiebes duurt 8 tot 12 maanden totdat de bes kan worden geplukt en verwerkt tot een koffieboon. De oogsttijd duurt, afhankelijk van het land, zo’n vier maanden per jaar.

De meeste koffieplanten hebben een levensduur van 25 jaar, daarna moet de plant vervangen worden.

Na de oogst worden de groene boontjes uit de bes gehaald. De manier van verwerken is heel belangrijk voor de uiteindelijke smaak in het kopje.

Er zijn drie methodes:

– Dry:
De koffiebessen worden in een worteldoek tussen de tien- en veertien dagen gedroogd. Het droog verwerken zorgt voor een koffie met een zeer fruitige zoete en volle smaak. Door de koffiebes in de zon te laten drogen, dringt de zoete brij van het vruchtvlees binnen in de koffieboon.

– Washed:
Bij deze methode wast men de bonen totdat al het vruchtvlees is verdwenen.

Eerst worden de bonen droog gefermenteerd en na ongeveer acht uur kunnen de bessen gewassen worden. Daarna worden de bonen grdroogd (meestal) in een droogmachine. Het resultaat geeft een cleane en zuivere smaak.

– Pulped Natural:
Dit is een combinatie van de droge- en natte methode. Met een ontpulpingsmachine wordt de buitenkant van de bes afgeschuurd. Hierdoor blijft enkel de zoete brij rond de boon behouden. Daarna worden de bonen op tafels gelegd om te drogen. Op deze manier combineert men de zoetigheid van het droge proces met de homogene en frissere smaken van de gewassen methode.

Koffieweetjes – Wist u dat…

  • Robusta bonen meer cafeïne bevatten dan Arabica bonen…
  • Arabica bonen zachter en voller van smaak zijn dan Robusta bonen, die bitterder en vlakker van smaak zijn…
  • Robusta bonen kleiner en ronder van vorm zijn dan de Arabica bonen
  • Arabica bonen op de wereldmarkt ruim 10x duurder zijn dan Robusta bonen…
  • Er wereldwijd meer dan 50 soorten koffiebonen zijn en er meestal toch maat twee soorten worden gebruikt: de Arabica- en Robusta bonen…

Koffie niet te lang warm gehouden kan worden op een warmhoudplaat of in een thermoskan. De smaken en aroma’s gaan op deze wijze heel snel verloren en de koffie smaakt dan erg snel bitter…

Koffie na olie het meest verhandelde product ter wereld is…

Tijdens het branden van koffiebonen meer dan 800 geur- en smaakstoffen vrijkomen en dat de manier van branden mede zorgt voor het eigen karakter van de koffie…